Open
X

Stop!

 

 

Deze Ezine

Je krijgt deze eZine omdat we hebben samengewerkt, omdat je belangstelling hebt getoond voor mijn werk of omdat je je hebt aangemeld. Je kan je ten allen tijde afmelden. Wil je reageren dan kan dat op www.elsjeb.nl/ezines. Daar zie je ook de oudere Ezines.
Als je denkt dat iemand anders deze Ezine graag zou willen lezen dan vind ik het fijn als je hem doorstuurt.
Schrijf je hier in als je deze Ezine nog niet maandelijks rechtstreeks ontvangt.

ElsjeB, wat kan je ermee?
ElsjeB helpt mensen te oefenen met lastige gesprekken. Ik acteer, de deelnemer leert.
ElsjeB toetst in assessments hoe iemand een gesprek voert.
ElsjeB geeft trainingen improvisatietheater aan volwassenen.

Festival

Wil je improvisatie op topniveau zien? Van 28 januari t/m 1 februari vindt in het Compagnietheater te Amsterdam een internationaal improvisatiefestival plaats geheten IMPRO Amsterdam. Een aanrader. Reserveer je kaarten op tijd.

 

In dit nummer

Berichtje van Elsbeth
Hoofdartikel: Stop (over grenzen stellen)
Dienst onder de loep
Improvisatiefestival


Berichtje van Elsbeth

Laatst kwam ik van een training waar ik mensen had laten oefenen met het laten stoppen van ongewenst gedrag van de ander. Ik was die ander en mocht betaald kutwijf en klootzak roepen. Op weg naar huis werd ik gebeld door een vervelende man die mij iets wilde aanpraten. Geen product maar iets waar ik veel geld mee zou verdienen. Beleefd als ik ben verbrak ik de verbinding niet. Al luisterde hij totaal niet naar wat ik zei. Tot de energie van de net gegeven training me ineens te pakken kreeg en ik door de telefoon riep `Nu probeer ik u al de hele tijd duidelijk te maken dat ik niet geïnteresseerd ben maar u luistert niet hè.’ Toen had ie het door. En ik voelde me goed.
Vandaar het hoofdartikel.


Stop!

De 5 meest gemaakte fouten bij grenzen stellen

  • Het niet doen! Uit ervaring kan ik inmiddels melden dat het heerlijk is en dat het effect kan hebben, dus gewoon wel doen.
  • Te laat doen! Als je wacht met grenzen stellen tot je bijna ontploft reageer je te emotioneel en dat is niet altijd fijn. Het kan schade veroorzaken in de relatie. Het kan onproductief zijn als je nog wel verder moet met iemand. Je roept eerder dingen die een goed vervolg in de weg staan.
  • Niet duidelijk maken waaraan je precies een grens wilt stellen! `Ik wil dat je hier mee ophoudt’ is een stuk vager dan `ik wil dat je ophoudt met beledigende opmerkingen over mijn collega te maken’.
  • Vragen, voorstellen, suggereren etc maar niet zeggen dat jij het zo WILT!
  • De grens wel stellen maar als de ander toch doorgaat daar geen consequenties aan verbinden!

Niet meer doen hè!


Dienst onder de loep

Wil je dat jij, je collega’s of medewerkers ook grenzen kunnen stellen? Kijk eens bij www.agressieneebedankt.nl voor een goede training. Wie weet kom ik je dan uitschelden.

 

 

 

 

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *