Open
X

Stilte

In dit nummer

Berichtje van Elsbeth
Hoofdartikel: Stilte
Dienst onder de loep


Berichtje van Elsbeth

Laatst was ik bij een meditatie inloopuurtje. Ik keek om me heen en zag allerlei soorten mensen: mannen en vrouwen, jong en oud, gewone mensen met gewone kleren die je overal tegen zou kunnen komen. Niks raars. En dan ben ik ondanks mezelf een beetje verbaasd. Blij verbaasd. Het wordt steeds gewoner om te mediteren. Toch is het vaak nog een grote stap om te gaan doen. Voor veel mensen is even stil zijn al heel wat. Douwe Bob probeert het 10 seconden vol te houden maar zelfs dat heeft al effect.

Stilte

Ben je wel eens stil? Met jezelf? Met een groep?
Vaak zijn we zo druk dat even stil zijn er bij in schiet. Terwijl een paar minuten stil zitten je al zo veel op kan leveren. Even tot rust komen. Je lijf voelen. Beseffen hoe je erbij zit, wat je voelt. Of gewoon even niks, alleen ZIJN. Je kan dit doen op verschillende momenten. Als je het druk hebt, als er van alles door je heen gaat, als je concentratie nodig hebt. Voor of na iets moeilijks of gewoon als je er aan denkt of er tijd voor hebt. Nu bijvoorbeeld.
Ook met een groep kan je stil zijn zijn. Samen ZIJN, zonder belangen, overtuigingen of afspraken. Zonder lawaai, beweging of ruis. Gewoon even met zijn allen ZIJN.
Niet iedereen zal het waarderen. Er is ook angst voor stilte, voor niks doen, voor stil zitten, om je ogen dicht te doen. Angst om stil te staan bij waar je nou eigenlijk mee bezig bent. Of mensen vinden het gewoon raar. Is dat een reden om het niet voor te stellen? Degenen die er het meeste moeite mee hebben, hebben het misschien het hardste nodig. Maar dat moet je maar niet tegen ze zeggen.

Forward dit ajb aan iemand die het misschien interessant vindt.


Dienst onder de loep

Ik ben niet dominant maar wel in toenemende mate assertief. Ik zeg vaker wat ik vind en zie. Dat kan heel verhelderend werken bij vastgeroeste bedrijven. Daarom breng ik mijn dienst presenteren hier onder de aandacht. Zoek je een aan elkaar prater met humor en af en toe n prikkelende opmerking? Hier ben ik.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *