Open
X

De overeenkomst tussen drugs gebruiken en oefenen met een trainingsacteur.

De overeenkomst tussen drugs gebruiken en oefenen met een trainingsacteur

Maandelijkse nieuwsbrief van ElsjeB over trainingsacteren en improviseren. Januari 2013

De overeenkomst tussen drugs gebruiken en oefenen met een trainingsacteur

Een kennis van me vertelde dat hij vroeger altijd moeite had om zomaar mensen aan te spreken in uitgaansgelegenheden. Zelfs van mensen die alleen stonden dacht hij `die zitten niet te wachten op een koetjes en kalfjesgesprek met mij’. Tot hij eens onder invloed van een pilletje mensen toch ging aanspreken. Dat schijnt zo te kunnen werken. Hij merkte dat mensen het leuk vonden als hij ze aansprak. En van koetjes en kalfjes naar een meer inhoudelijk gesprek bleek ook best te gaan. Later probeerde hij het ook zonder pilletje en het resultaat bleek hetzelfde. Het pilletje had hem de gelegenheid gegeven te kijken hoe zoiets werkt en het had hem positieve ervaringen gegeven.
Ik zag meteen de overeenkomsten met mijn werk, dat heb je wel eens. De trainingsacteur is het pilletje dat je aanmoedigt om iets te proberen, dat je in staat stelt iets te doen wat je niet eerder deed en dat je een goede ervaring geeft waardoor het zonder pilletje een stuk gemakkelijker wordt.
Volgens mij is een trainingsacteur goedkoper en beter voor je gezondheid dan een pilletje. En ik heb nog nooit gehoord dat iemand verslaafd was aan trainingsacteurs.


TIP

Als je nieuw gedrag wilt aanleren is het goed om te oefenen met een acteur. Maar voor als dat niet kan: oefen met een collega of vriend of oefen in je hoofd! Ook door te denken aan hoe je iets gaat doen worden de neuronen in je hersenen geactiveerd. Dit maakt het je makkelijker om iets in het echt te doen, je hebt al ervaring. 


Deze Nieuwsbrief
Deze nieuwsbrief is voor klanten, collega’s en andere geïnteresseerden. Ik wil hierin mijn expertise over communiceren en improviseren delen op vlotte wijze. Hopelijk lees je het met plezier. Je kan je ten allen tijde afmelden zonder dat ik een knokploeg langs stuur. Eventuele technische mankementen hoop ik zo spoedig mogelijk te verhelpen.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *